Czym jest olej jojoba?

Popularny ostatnio olej jojoba to tak na prawdę wosk uzyskiwany podczas wycisku nasion simondsii kalifornijskiej pochodzącej z Ameryki Północnej. Obecnie jednak uprawa tej rośliny rozprzestrzeniła się także na inne kontynenty takie jak Ameryka Południowa, Azja […]

Czytaj dalej

Jak zrobić parówkę na twarz?

parówka na twarz

Coraz więcej rzeczy chcemy wykonywać samodzielnie w domu, nie korzystając z usług kosmetyczek czy specjalistów. Istnieje wiele delikatnych i bezpiecznych zabiegów, które możemy wykonywać sami w domowym zaciszu. Jednym z takich zabiegów jest robienie parówki […]

Czytaj dalej